Hunderfossen Vinterpark

Åpner februar 2022

Hunderfossen Iskatedral

Jul på Barnas Gård

4. og 5., 11. og 12., og 29. og 30 desember 2021

Jul på Barnas Gård

Hafjell

5 min fra Hunderfossen Hotell. 

Hafjell alpinsenter

Hunderfossen Eventyrpark

I gangavstand fra Hunderfossen Hotell

Hunderfossen Eventyrpark

Eventyrlige opplevelser

Hunderfossen Hotell & Resort ligger midt i et eldorado av opplevelser og aktiviteter for både store og små, Norges største aktivitetsdestinasjon. Hunderfossen Eventyrpark og Hunderfossen Vinterpark ligger bare 400 meter fra hotellet. Vår nærmeste nabo er hjorteskogen på Barnas Gård Hunderfossen, 150 meter å gå fra hotellet. I desember kan dere besøke fjøsnissen og dyra på gården. I gangavstand finner dere også Norsk Vegmuseum, Norsk Kjøretøyhistorisk Museum, Norsk Fjellsprengningsmuseum, Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane.

I korte kjøreavstander finner dere Hafjell Alpinsenter og Hafjell Bikepark, Maihaugen, Jorekstad Fritidsbad og Lillehammer med mange små hyggelige butikker og aktiviteter. 

Les mer
Nissejenta

Jul på Barnas Gård

Ta ett lite avbrekk i julestria og kom på besøk til Hunderfossen Hotell og Barnas Gård. Å la barn få bli kjent med den norske fjøsnissen som steller på gården, og passer på dyrene synes vi er fin måte å formidle norske juletradisjoner på. Nærhet til dyr er ikke hverdags for de fleste lenger, så vi prøver å la alle som besøker oss få ta på og bli kjent med dyrene, så da er det fint å ha noen fjøsnisser som kan hjelpe til. Med over hundre dyr på gården er det dyr nok til alle som vil kose, mate eller klappe. I tillegg til de fleste norske husdyr er esel og emu kanskje av det mer eksotiske slaget, men med røde sløyfer og snø på nebb og mule, så glir de rett inn den norske julen. I hjorteskogen kan man klappe og mate tamme hjort og dåhjort fra hånda. Det ryktes at det har blitt endel julekortmotiver fra våre gjester i hjorteskogen i tidligere år. Gården er pyntet til jul, alle dyrene har fått juletrær og julepynt i innhegningene og husene sine, og nissemor har kokt opp store mengder med risengrynsgrøt til sultne gjester. Smånissene har juleverksted på nisselåven og kaninkosepark i høylåven. Det bugner av ekte nisser og julestemning! På stabburet kan man gå inn og se hvor fjøsnissene bor. Er man ekstra nysgjerrig kan man lese i dagboka til sjefsfjøsnissen om ting han har gjort og opplevd på gården den siste tiden. Dere bor i eventyrlige omgivelser på Hunderfossen Hotell. Her har vi 40 rom i forskjellig størrelse og frokost er inkludert i prisen.
Les mer
Maihaugen gate

Maihaugen

På Maihaugen er det spennende aktiviteter, vakre omgivelser og gode opplevelser for hele familien. Maihaugen er et av de største friluftsmuseene i Norge og har 200 bygninger fra 1200-tallet og fram mot i dag. Levende Maihaugen I høysesongen på sommeren åpnes mange av de historiske husene, og du blir invitert inn i hjemmene av "beboere" fra ulike tider. Bli med på nostalgiske gjensyn med de ulike tiårene på 1900-tallet. Du kan gjenoppfriske barndomsminner og dele dem med familien din! Husker du 80-tallet? På Maihaugen er de fleste tiårene på 1900-tallet representert med tidsriktige hus med interiør, gjenstander, pynt, klær og beboere som representerer sitt tiår. Senk skuldrene, nyt omgivelsene, og lev deg inn i livet for over hundre år siden. Kom og kle deg ut og delta i lek og arbeid. Kyndige håndverkere gir tips om vedlikehold og restaurering. Og dyktige omvisere deler gjerne kunnskapen sin med deg. Maihaugen har også mange dyr som gjerne vil bli kost og lekt med. Vandreteater Maihaugen har flere vandreteater. Dette er en populær aktivitet for familien, og en spennende og levende måte å formidle historie på. Vandreteater er ofte basert på dramatiske og mystiske hendelser som man må være med på å løse. De minste barna kan være med å lete etter dyra som bor på Maihaugen, og de litt større barna, som er modige nok, kan være med å løse mysteriet om apotekerspriten som forsvant. Vandreteatrene går hver dag fra juni til august. Spennende utstillinger Året rundt kan du se utstillinger innendørs, som den populære utstillingen «Langsomt ble landet vårt eget». Gjennom en vandring i Norgeshistorien fra istida og fram til i dag får du se rotter som danser på bordet under svartedauden, kjenne lukta av tørrfisk som river i nesa og høre ”stemmen fra London” og mye mer. I hovedbygningen finner du også Maihaugens flotte museumsbutikk og kafé.

Motta vårt nyhetsbrev


You are now subscribed