Planlegging av den store dagen

Generell informasjon
Vi inviterer til befaring i bryllupslokalet og planleggingsmøte med deres kontaktperson hos oss. Dersom det også er bestilt festmiddag, vil det være prøvesmaking av mat og vin. 
 
Guider/kontaktpersoner: Det vil være egne guider fra hotellet som bistår dere og gjestene i forbindelse med gjennomføringen av vinterbryllup.
 
Inngang og billetter til Hunderfossen Vinterpark: Seremonien finner sted utenfor parkens ordinære åpningstid, derfor vil det ikke være behov for inngangsbilletter til parken. Ønsker dere inngangsbilletter hit til fredag kveld, så er det mulig

Parkering: Parkering skjer på parkeringsplassen i nær gangavstand til Vinter- eller Eventyrparken. Det belastes parkeringsavgift.

Bilkjøring inne i parken: Det er begrensninger når det gjelder kjøring inne i Eventyrparken. Bilkjøring må avklares i god tid i forkant av bryllupsdagen. For eldre og uføre kan det reserveres sparker evt. avtale transport.

Musikk: I Iskatedralen kan brudeparet velge og medbringeden type musikk som er ønskelig. Om dere ønsker kan vi være behjelpelige med å leie inn organist/pianist, vi har gode og erfarne kontakter. Vi minner om at snø og is er lyddempende og at en kraftig lyd ikke er mulig med en enkel høyttaler.  Strenginstrumenter anbefales ikke pga. temperaturen.  Lyd og lysutstyr er inkludert i grunnpakke

Seremoniens innhold: Hvordan dere ønsker at deres seremoni skal være velger dere selv i samråd med tildelt prest/seremonimester. Bestilling av prest eller seremonimester gjøres av brudeparet selv via f.eks. Lillehammer kirkekontor eller Human-Etisk Forbund. Tidligst 4 måneder før vielsen må det sendes inn skjema for prøving av ekteskapsvilkår til det ligningskontoret brudeparet tilhører. Vi anbefaler ikke mer enn tre sang- eller diktinnslag i tillegg til innmarsj og utmarsj, på grunn av seremoniens varighet på 30 minutter og kulden.

Program: Dersom noen i brudefølget skal dele ut program, så er det ønskelig at disse ankommer først. Det er alltid hyggelig at noen av bryllupsfølget står i døren og ønsker velkommen. F.eks søsken av brudepar eller toastmaster

Pynting av Iskatedralen: Under seremonien vil det være pyntet med to store lysestaker. Pynting ut over dette er ikke nødvendig, da vi ønsker at Iskatedralen skal fremstå som ren og ha sitt særpreg med snø- og iskunst.

Drink i isglass: Hva med en drink i Isbaren for å feire brudeparet?

Kanefart/spark: Dersom det er ønskelig kan det for brudeparet benyttes kanefart både til og fra Iskatedralen. Spark kan leies for å frakte gjester fra hotellet til Vinterparken og tilbake.

Fotografering: Dere har begrenset med privat tid til fotografering inne i Iskatedralen. Derfor bør bildene tas først for deretter ta de eventuelt resterende bildene andre steder. Lyset i Iskatedralen er skiftende i ulike farger og det er en utfordring å ta gode bilder med amatørkamera. Det vil absolutt være en fordel å bruke fotograf både under og etter seremonien. Vil dere ta biler etter vielse, må det påregnes 1,5 time til dette

Brudebukett og pynting av festbord: Blomster og dekorasjoner er viktig og alle har sin personlige stil som skal gjenspeiles. Brudebuketten holder seg fint inne i Iskatedralen, men ved mange minusgrader er det best å ha med innpakning til blomstene slik at de kan fraktes skånsomt mellom lokalene. Vi har gode samarbeidspartnere i nærområdet som vi kan sette dere i kontakt med, om dere ikke vil ta med dette og organisere dette selv. Dersom vi har andre selskaper i festlokalet dagen i forkant, må pynting av bord skje samme dag som bryllupsdagen. 
 
Trollsalen: Inne i Vinter- og Eventyrparken ligger Trollsalen, en av Norges mest spesielle restauranter! Tak-konstruksjonen holdes oppe av seks kjempestore troll og langs veggene finner du fantastiske eventyrtablåer hentet fra Asbjørnsen og Moes eventyr. Med peisens lune lys og stearinlys på bordene vil du i selskap med Trollene oppleve en eventyrlig atmosfære. Trollsalens meny består av de beste råvarer hentet fra elv, skog, fjell og vidde. Trollsalen har 154 sitteplasser, egen bar og har en scene som kan rigges ved behov.

Trollsalen